NIEUWS


Veel belangstelling voor Waterman

De enthousiaste kopers zijn stuk voor stuk zeer te spreken over de aan hen toegewezen appartementen. Op dit moment zijn er alleen nog mogelijkheden in het appartementengebouw A op de kop van het project. Deze appartementen met bouwnummer 1, 2 en 3 zijn gelegen op de begane grond, aan het water met een grote tuin en eigen aanlegsteiger. Belangstellenden kunnen meer informatie opvragen bij het verkoopteam Waterman.Verkoop Uitgeest van Start!

De officiële verkoop van Waterman in Uitgeest is van start gegaan. De verkoopmanifestatie was succesvol. Mocht u verhinderd zijn geweest, kunt u de verkoopdocumenten terugvinden op www.wonen-uitgeest.nl of ophalen bij Teer Makelaars, Middelweg 71 in Uitgeest.

Als u een voorkeur voor een appartement heeft, kunt u zich via www.wonen-uitgeest.nl bij het kopje "inschrijven" inschrijven. U komt via de link op een inschrijfformulier waarop u de ontbrekende gegevens kunt invullen en uw voorkeurkeuze(s) voor een appartement kunt aangeven.

Meerdere geïnteresseerden hebben, voorafgaand aan de start verkoop, te kennen gegeven een voorstel te willen doen om in aanmerking te komen voor een van de woningen. Om iedereen een gelijke kans te geven heeft het verkoopteam een v.o.n.-prijs vastgesteld. U heeft de mogelijkheid om bij de inschrijving op één of meerdere bouwnummers aan te geven of, en zo ja hoeveel u bereid bent om boven de vastgestelde v.o.n.-prijs te bieden.

Indien u het gehele formulier heeft ingevuld en ondertekend doet u automatisch mee aan de toewijzing.

Op zondag 29 oktober 2017 om 23.59 uur sluit de inschrijving. De appartementen worden toegewezen onder alle kandidaten die zich volledig hebben ingeschreven vóór 30 oktober 2017. Alle correcte inschrijvingen worden gelijk behandeld en dus niet op volgorde van binnenkomst.

Op maandag 30 oktober 2017 zal de toewijzing plaatsvinden. De appartementen zullen worden toegewezen op 1e voorkeurkeuze. Bij meerdere gegadigden voor één bouwnummer vindt de toewijzing plaats op basis van loting. Als de 1e voorkeurkeuze voor een specifiek appartement al aan een andere gegadigde is toegewezen, kan een eventuele 2e voorkeurkeuze worden toegewezen, enz.

Indien u een appartement krijgt toegewezen, krijgt u hierover maandag 30 oktober 2017 een e-mail en wordt u door de makelaar gebeld. U heeft dan de keuze om het appartement te accepteren of te weigeren. Bij acceptatie kunt u een vrijblijvende afspraak maken met de verkopende makelaar. De eerste gesprekken zullen vanaf dinsdag 31 oktober 2017 plaatsvinden.

Met vriendelijke groet,
Verkoopteam Waterman - UitgeestPlan 'Waterman' Uitgeest ondertekend

Op de foto staan (links) wethouder Jack Zwarthoed en (rechts) Guido Scholtens.

Uitgeest - De contractstukken voor het plan 'Waterman', met 49 appartementen op locatie 'Smallekamplaan', zijn getekend. Jack Zwarthoed, wethouder gemeente Uitgeest en Guido Scholtens, directeur Scholtens Projecten, toasten op een spoedige en mooie ontwikkeling van het plan.

Jack Zwarthoed: 'Wij zijn blij dat er weer wat gebeurd in de gemeente en dat we woningen voor onze burgers kunnen bouwen!'

Het is aan de gemeente te danken dat ook dit laatste onderdeel van de Waldijk na vele jaren wordt ontwikkeld. De keuze voor appartementen is een goede vanwege de ligging nabij het station. Hiermee wordt het laatste puzzelstukje voor dit gebied gelegd. Het was een lastig deel om ingericht te krijgen. We dienden rekening te houden met zowel het landelijke karakter als het bijna binnenstedelijke karakter van dit gebied. GeO Architecten uit Schagen heeft een geheel nieuw plan getekend, waarvan Constructiebureau Tentij de constructie berekent.

Guido Scholtens: 'Ik zie goede mogelijkheden voor dit kleinschalige, kwalitatief hoogwaardige project met drie appartementengebouwen. 'Waterman' is omgeven door water en ligt landelijk, terwijl alle voorzieningen binnen handbereik zijn. H et levendige centrum en het station, zijn op fietsafstand aanwezig. Sportvoorzieningen zelfs op loopafstand. Uitgeest ligt centraal aan de A9 waardoor je met 20 autominuten in Alkmaar, Amsterdam of Haarlem bent. De trein vertrekt 4 tot 6 keer per uur richting de Randstad.

Het uitzicht vanuit de appartementen op deze locatie is weids, groen en waterrijk. De architectuur van 'Waterman', op dit schiereiland, sluit volledig aan bij dit landschappelijke karakter. Er komt een kleine sloepenhaven en een aantal appartementen krijgt zelfs een eigen aanlegsteiger. Vanuit hun appartement kunnen bewoners dan direct een boottochtje maken, met een wijntje en stokbroodje naar het natuurgebied, het Uitgeestermeer of Alkmaardermeer. Ik weet zeker dat veel mensen hier heel veel plezier aan gaan beleven. Ons doel is om iets heel moois te maken, waarin veel mensen goed en veilig kunnen leven en wonen. Met ons team zullen wij onze uiterste best doen om dit te realiseren'.

De drie luxe appartementengebouwen zijn verschillend van grootte. Elk bestaan ze uit drie woonlagen. Twee gebouwen, met 9 appartementen en 16 appartementen, staan direct aan het water en zijn bestemd voor de koopsector. Deze levensloopbestendige driekamer appartementen variëren van ruim 77 m2 tot zeer ruim 126 m2 en zijn ideaal voor één- of twee-persoonshuishoudens. Het derde gebouw, met 24 appartementen, is voor het huursegment. Wij zoeken hiervoor een geïnteresseerde belegger. Onder één gebouw komt een parkeerkelder en verder zijn er parkeerplaatsen in het plangebied opgenomen.

Dit voorjaar zal dan ook worden gestart met de verkoop van de appartementen. Op de website www.wonen-uitgeest.nl kunnen belangstellenden aangeven wat hun woonwensen zijn, zodat dit mogelijk nog meegenomen kan worden in het ontwerp. Op korte termijn zullen de verdere plannen kenbaar gemaakt worden aan de geïnteresseerden en op de website.